Dagbog fra kolonihaven

En fotofortælling om vores tid med kolonihaven.

Tilbageblik på efteråret – 1. maj 2013

Vi høstede for første gang fra vores have – det blev til bær, æbler, blommer, druer og tomater.
Græsplænen blev anlagt og sået i sensommeren og iløbet af efteråret kunne vi se en pæn grøn plæne, som her til forået er blevet rigtig flot. Samtidig med græsplænen fik vi i efteråret afgrænset hvor der skulle være bede og køkkenhave, så vi var klar til en ny sæson – vores første hele sæson.

I dag har jeg startet min dag i Kolonihaven – inden arbejde. Dejligt med den våde natur med dufte og lyde.

 

Vores fantastiske (primitive) kolonihavehus. Køkkenet er originalt. Trævæggen har vi selv lavet, for at opdele huset. Det giver et fint og lille rum med godt lys. Her kan vi fremover nyde kaffen – og holde varmen bedre, end i drivhuset.

Mere maling og kompost – 30. april 2013

For tiden er vi igang med lidt forskelligt i haven. Huset er blevet malet op i svenskrød. Da vi overtog huset i august 2012 var det meget falmet, nu har huset fået glans. Vinduer og døre er næste skridt, som vi netop er igang med.

I dag fik jeg bygget en kompostbeholder, da behovet for denne er ved at opstå. Det blev en simpel udgave lavet af træ. Senere er der mulighed for at dele “rummet” op i to, hvis vi får behov for det. Opdelingen er inspireret af DRs “Den nye have”.

Træer og buske skyder fra knopperne, blomster er godt på vej, de første grøntsager er sået og kartoffel-planterne er på vej op af jorden.

God arbejdslyst til jer alle!

Påskeliljer – 24. april 2013

Endelig sprunget ud! Da de væltede op af jorden i løbet af den sidste måned eller to, gik det op for os at vi havde bunkevis af påskeliljer. Nu er det et kønt syn, selvom regnen trykker dem lidt ned.

Maling af huset – 19. april 2013

I vinterperioden har vi ryddet op og et mindre skur blev fjernet. Efter skuret kom væk var der en del ubehandlet træværk. Så nu blev det tid til at få behandlet og malet træet.

  

Fræsning af køkkenhaven – 18. april 2013

I dag fik køkkenhaven en ordenlig tur med fræseren.
Nogle flotte hvidløgsskud flyttede jeg til rækker.

 

Kaffetid – 17. april 2013

 

Pæretræ med tre sorter – 16. april 2013

I dag fik jeg mit pæretræ, en fødselsdagsgave, som kunne afhentes hos den lokale planteskole så snart træerne kom på lager. Det skete i dag.

Jeg valgte mig et pæretræ med tre sorter; Bonne Louise, Clara Friis og Alexander Lukas. Det smarte med dette træ er at det er selvbestøvende. På den måde behøver vi kun et træ i vores have – og er mere sikre på bestøvning end ved at “låne bestøvning” fra nabo-haverne.

Det bliver spændende at se hvor hurtigt vi får frugt på træet.

Prikletid

25. april 2014

Vi har fået gang i forspiringen. I vindueskarmen står vores minidrivhus, så fint med små porreplanter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *