Minidrivhus – De bedste drivhuse i miniformat

Minidrivhus – De bedste drivhuse i miniformat

Drømmen om eget drivhus kan nemt gå i opfyldelse med et minidrivhus. Der findes helt billige minidrivhuse i mange størrelser. De mindste passer til vindueskarmen og de største kræver en terrasse, altan eller et hjørne i haven. Her har vi samlet en oversigt med de forskellige typer, forhandlere, priser og idéer.

Drivhus fra IKEA til vindueskarm

Populært: Minidrivhuset fra IKEA

Trenden med minidrivhuse er bestemt ikke ny – og flere producenter og forhandlere har taget idéen til sig. Blandt andet findes det meget populære minidrivhus ved navn “SOCKER” fra IKEA. Drivhuset måler 45 x 22 x 35 cm (B x D x H) og passer såvel indendørs i vindueskarmen som ude på altanen.

Her kan du lave gode vækstbetingelser for både spiring af frø og videreudvikling, inden udplantning i potte eller mulden på friland. Drivhuset af glas er ligeledes rigtig yndigt hvis du fylder det med krydderurter – og så dufter det himmelsk.

Køb minidrivhus

Bauhaus, Silvan, Biltema, XL-byg, Havehandel.dk og andre byggemarkeder fører meget ens “telt-drivhuse” i PVC-materiale. Hos Jem og Fix hedder det et Adano minidrivhus. Hos 10-4.dk er det Hortus drivhuse.

De fungerer alle ved at være på et metalstativ og have lynlås til åbning, for lufttilførsel og adgang til planterne. Nogle har hylder andre passer til eksempelvis et mindre højbed.

Drivhus udformet som telt

Drivhus til pallerammer og højbede

Minidrivhus på palleramme

Se drivhuset hos Moreland

Hos Moreland finder du et udvalg af forskellige minidrivhuse til paller og pallerammer. De kan selvfølgelig også bruges uden pallerammer, hvis du ønsker at benytte dem som fx mistbænk. Med pallerrammer og drivhuset fra Moreland, har du mulighed for at få tidlig spiring og udplantning direkte i dine højbede. Højbede af pallerammer giver en moderne og rå indretning af urte- og køkkenhaven.

Se video med drivhuset fra Moreland:

Forspring: Giv planterne den bedste start

Du kan også få helt små bokse, som fungerer som microdrivhuse. Her fåes mange udgaver. Bl.a. finder du ofte de helt billige i tynd plast hos byggemarkederne. De kan bruges flere gange, så længe du ikke knækker plastikken.

Pluggbox – Nelson Garden minidrivhus

Til forspiring vil jeg anbefale de såkalde plugbokse, som er lavet af hård plast. De tåler maskinopvask og holder i mange år. Låget fungerer som “drivhus” for de små spirer, som gror ualmindeligt godt. Sørg blot for at placere boksen, så den får rigeligt med sollys – og fyld vand i bundbakken et par gange om ugen.

Pris: 139,95 kr. hos Plantetorvet

Rootmaster med selvvanding

Rootmaster drivhus

I stil med Pluggboxen har Nelson Garden også udviklet Rootmaster, der som navnet angiver – udvikler gode rødder på de små nye spirer. Med en god jorddybde og vanding fra bunden af kassen, får planterne gode betingelser for at blive udviklet optimalt.

Se Rootmaster-drivhuset

 

 

 

 

Inspiration: Dem der ikke kan købes for penge

Claus Dalbys minidrivhus

Det viktorianske minidrivhus har været en storsælger hos Bilka. Pt. findes det dog ikke i netbutikken og vi kan ikke finde det andre steder på markedet. Måske du er heldig at det kommer på markedet omkring foråret. Tidligere har det været på lager fra uge 9.

Hjemmelavet minidrivhus

Du kan også gøre det selv. På den måde kan du tilpasse drivhuset til de forhold der er i din have. Du vælger selv materialer, form og størrelse. Ja, selv prisen er du herre over. Uanset om du ønsker et drivhus af træ eller zink, så kan du selv gøre arbejdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *