Hyggelige aftener i haven med bål i dit bålfad

Hyggelige aftener i haven med bål i dit bålfad

Vi går lysere nætter og varme sommeraftener i møde, og derfor er det også tid til at gøre haven klar til de hyggelige aftener på terrassen! Elsker du lyset og varmen fra flammerne af et bål, så er et bålfad det perfekte valg for dig.

Vil du gerne skabe et hyggeligt ildsted i haven, som forlænger sommernætterne og give varme og hygge, men skal det samtidig være nemt at tænde og let at flytte på, så vil et bål fad eller en bålkurv, være et oplagt valg.

Vælg det bedste bålfad eller bålkurv til dine behov

Når du skal vælge, hvilket bålfad det er det rigtige for dig og som passer bedst til dine behov, så er der nogle ting som du skal overveje:

  • Hvor stort skal bålfadet være?
  • Hvilket materiale skal ildstedet være lavet i?
  • Hvor skal bålet placeres?
  • Hvad skal bålfadet bruges til?

Der findes en del forskellige bålsteder, og vi vil her forsøge at give dig en guide til at vælge det bedste bålfad.

Hvor stort skal mit bålfad være?

Først skal du tænke på hvor stort bålfadet skal være. Det kan afhænge flere ting, bl.a. hvor det skal placeres, men størrelsen har også indflydelse på hvordan bål fadet må bruges. Det er nemlig sådan at størrelsen på dit bål afgør, hvor du må placere bålet i forhold til bygninger og andet.
Her en oversigt over hvor forskellige størrelser bål må placeres:

  • Under Ø: 80 cm: 5 m fra bygninger, 15 m fra letantændelige materialer*
  • Mellem Ø: 80 cm og 120 cm: 10 m fra bygninger, 15 m fra letantændelige materialer*
  • Over Ø: 120 cm: 30 m fra bygninger, 200 m fra letantændelige materialer*

*Med letantændelige materialer menes der bl.a. letantændeligt tag, brandfarlige stoffer, tør vegetation og markafgrøder. Læs mere om de præcise mål og materialer i Beredskabsstyrelsens ’Vejledning om bekendtgørelse nr. 1339’.

Hvor skal jeg placere mit bålfad eller bålkurv?

Du skal også overveje underlaget du placerer bålet på. Der er to ting at tage hensyn til her; brandbarheden og fastheden. Det er en god idé at placere bålfadet på et underlag, der ikke er brandfarligt, som f.eks. fliser, grus, jord osv. Men vil du f.eks. gerne have dit bålfad på en træterrasse, kan du mindske farerne ved at købe et bålfad med gnistfanger og placere det på et bundfad til bålfade.

Og vil du gerne placere bålet på en underflade, som ikke er helt fast, som f.eks. jord eller sand, så er det smart at købe et bål fad eller en bålkurv, som er meget stabilt.

Madlavning over bål – Hvad skal jeg bruge?

Vil du gerne lave mad over dit bål, så er der også nogle overvejelser at gøre sig. Her er det oftest udstyret der gør forskellen. Der findes nemlig mange forskellige redskaber, som vil gøre madlavningen over bålet nemmere for dig.

En af de mest populære redskaber til at lave mad over bål er en bålrist og det er med god grund! Du kan nemlig både bruge den ligesom en grill, og ligge f.eks. kød eller grøntsager direkte på risten, men du kan også bruge den til at placere gryder og pander over bålet – det skal selvfølgelig være gryder og pander, som er beregnet til at bruges over et bål.

En rigtig brugbar tilføjelse til en grillrist er et bålstativ, som du kan bruge til at hænge risten over bålet. Det er nemlig ikke alle bålfade, hvor der fås en rist der passer til fadet.

Alle disse redskaber og bålfade har vi i vores sortiment hos Biopejs-shop.dk. Så skal du købe et nyt bålfad eller vil du gerne have vejledning, så kontakt os endelige! Du kan skrive til os på vores livechat på hjemmesiden, på mail, give os et kald eller komme i et af vores showrooms i Langholt, Vodskov eller i Valby!

/Biopejs-shop.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *