Bedste gødning til hæk

August, september og oktober er vigtige måneder for nye og gamle hækplanter, som man ønsker skal vokse sig større og helt tætte.

I disse 3 måneder rammer man nemlig en fantastisk kombination af varme og fugt, som virkelig sætter gang i væksten. Derudover kan man selv sætte endnu mere gang i væksten ved at tilføre den rette gødning.

Det er dog også en rigtig god ide at gøde i foråret, især hvis det drejer sig om nye hækplanter. Jeg gøder altid hækplanter som er mellem 1 og 3 år gamle hvert forår i april og hvert efterår omkring slut august.

Hvilken gødning er bedst til hækplanter?
Det er et spørgsmål jeg ofte hører, da der findes utrolig mange forskellige gødninger til haven. Svaret er forholdsvist simpel:

Et topdække i form af organisk gødning, som oftest kaldes for jordforbedring, er den mest fordelagtige gødning til hækken.

Et lag på 5-10 cm. jordforbedring omkring bunden af hækken gør meget mere end bare at gøde.

Fordele ved at bruge jordforbedring til hækken:

  • Næringen frigives stabilt og i takt med det reelle næringsbehov.
  • Toplaget hjælper med at holder på fugten i jorden (nedsætter vandingsbehovet).
  • Et toplag hæmmer ukrudtsdannelsen, hvilket betyder at hækken ikke skal kæmpe om næringen med ukrudtsplanter.
  • Det er et miljørigtigt valg.

Hvis jordforbedring IKKE er en mulighed.
Hvis man af en særlig årsag ikke har mulighed for at bruge jordforbedring, er almindelig kunstgødning eller pilletreret organisk gødning også et helt fint valg – Det er bedre end slet ikke at gøre noget!

Flydende gødning til hæk

Der findes også forskellige flydende gødninger til hækken, som oftest skal blandes inden det spredes. Det er dog sjældent noget jeg arbejder med, eller anbefaler da det er svære at dosere og ofte dyrere end pilletreret gødning.

Er vild efter at prøve en flydende gødning til hækken, så kan jeg anbefale at du leder efter et produkt, som kan tilkobles til en haveslange og derved automatisk blandes.

Har du hækplanter som er mellem 1-2 år gamle, eller har du plantet ny hæk i foråret så bør du huske at vande regelmæssigt, eller investere i en siveslange til hækken.

Martin arbejder til dagligt i bygge- og anlægsbranchen, hvor han igennem flere år har hjulpet både private og professionelle med store og små have- og anlægsprojekter. Han er også lidt af en gør-det-selv mand, som elsker at istandsætte og arbejde i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *