Hus til robotplæneklipper – En god investering

Hus til robotplæneklipper – En god investering

Med et hus til din robotplæneklipper kan du beskytte den mod regn og UV-stråler og sørge for, at den har et sted at stå, når den ikke er i brug. Du kan vælge mellem en lang række forskellige former for færdige huse eller vælge at bygge dit eget hus.


Hvis du ikke er fan af den gratis motion, du får ved at slå græs, er det en god ide for dig, at du anskaffer dig en robotplæneklipper. Den kan klare rimelig store arealer – og har du en meget stor have, kan du altid få flere.

Med robotplæneklipperen slipper du for selv at skulle ud med græsslåmaskinen hver eneste uge i hele sommerhalvåret.

Hvorfor skal man overdække sin robotplæneklipper?

For at give din robotplæneklipper en så lang levetid som muligt er det vigtigt, at du sørger for, at den har et lille hus, hvor den kan køre i læ. Det giver en beskyttelse for regn og UV-stråling. De fleste robotplæneklippere kan godt tåle regn, hvis du har et halvtag til den, vil den derfor sagtens kunne stå der under en byge. Det er kun, hvis det bliver skybrud eller stormvejr, at du skal tage den ind i huset.

Derudover giver en overdækning til robotplæneklipperen den et fast sted at være, når den ikke er i brug. Det er med til at gøre, at den ikke ender med at ligge i vejen, når den ikke er ved at slå græsplænen.

Vinteropbevaring af robotplæneklipper

Om vinteren kan du ikke opbevare din robotplæneklipper i haven. I stedet er det derfor vigtigt, at du sætter den et tørt og frostfrit sted. Det bedste er, at der er stuetemperatur, men det vigtigste er, at der er tørt.

Inden du sætter robotplæneklipperen ind, bør du rengøre den grundigt ved at fjerne græs og blade, der sidder fast i den. Derefter skal du oplade batteriet. Du bør dog ikke lade robotplæneklipperen stå i opladeren hele vinteren; kun til den er ladt op.

Den bør altid stå på et fladt underlag på hjulene -selvfølgelig et sted, hvor I ikke kommer til at falde over den eller bliver generede af den.

Du bør også sætte transformatoren indenfor om vinteren og sørge for at beskytte enderne på kantledningerne mod fugt.

Overlevede din robotplæneklipper ikke vinteren, eller har du endnu ikke købt dig en robotplæneklipperen, kan jeg anbefale roboteksperten, hvor servicen er i en klasse for sig selv. Se udvalget hos Roboteksperten.dk

Hvad koster et hus til robotplæneklipper?

Du kan købe en garage eller et tag til robotplæneklipper, der enten er samlet, eller som du selv kan samle. Det kan du få i de fleste byggemarkeder, og det koster typisk mellem 500 og 1000 kroner. Det kommer helt an på, hvilken model du vælger, og hvilke materialer den er i.

Nogle modeller skal du selv samle, mens andre kommer samlet. Nogle er små huse, der kan stå selvstændigt. Andre er små halvtage, som du kan sætte fast på væggen på for eksempel skuret eller din bolig.

Byg-selv robotplæneklipperhus

Har du ikke lyst til at bruge pengene på et hus til din robotplæneklipper, eller vil du gerne have et hus i din helt egen stil, kan du selvfølgelig bygge det selv. I det tilfælde skal du selvfølgelig være opmærksom på, hvilke mål huset skal have.

Der kan være forskel på, hvor meget plads din robotplæneklipper reelt har brug for, og hvor stort huset skal være for, at den selv kan køre ind i det.

Du kan skabe huset på et utal af forskellige måder. Et halvtag er nok til at give robotplæneklipperen den mest nødvendige beskyttelse, men der er også nogle, der vælger at bygge et decideret hus til den.Robotplæneklipper hus

Er du den kreative type, kan du for eksempel gøre det til en miniatureudgave af dit eget hus eller børnenes legehus eller få det til at ligne et hundehus.

En anden mulighed er, at du skaber et hus, der kan holde til, at der ligger jord eller græs på taget af det. Det er med til at give det et hyggeligt og naturligt udseende og gøre, at det blender mere ind i haven.

robotplæneklipper hus byg selv

Sådan vedligeholder du din robotplæneklipper

Selvom du har en robotplæneklipper, slipper du ikke helt for arbejde. Det er nemlig også vigtigt, at du sørger for at gøre den ren en gang om ugen. Der skal du fjerne græs og blade, der har sat sig fast på den. Oversiden af robotplæneklipperen kan du gøre ren med en våd klud eller svamp, mens du ikke bør bruge vand på undersiden. I stedet skal du bruge en børste der.

Derudover bør du også løbende tjekke, om knivene på robotplæneklipperen sidder ordentligt fast, og om de er i god stand. Hvis robotplæneklipperen har ramt en sten, kan en af knivene være blevet skæv eller skadet. Du kan købe løse knive til at udskifte dem med. Du kan også tage knivene ud og slibe dem, når de er blevet sløve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *