Bosch vs. Stiga – hækkeklipper sammenligning

Bosch vs. Stiga – hækkeklipper sammenligning

Hvis den gamle hækkeklipper er stået af, eller det bare er tid til at udskifte den med en ny, så kan valget af ny hækkeklipper være en både kostbar og tidskrævende proces. Der er nemlig rigtig mange hækkeklippere at vælge imellem.

Hvis du er tvivl om, hvilken én du skal vælge så læs med her, hvor vi sammenligner to af de mest populære hækkeklipper på markedet. Denne hækkeklippertest fokuserer nemlig på Bosch el-hækkeklipperen AHS 480-24 T imod Stigas hækkeklipper SHT 48 AE. Hvis du er interesseret i at læse en stor test af hækkeklippere, så klik ind på https://haveunivers.dk/haekkeklipper-test/

Bosch El-hækkeklipper AHS 480-24 T

Bosch er en af de mest dominerende spillere på markedet, når det kommer til eldrevet værktøj. De er kendt for at levere solidt tysk isenkram af god kvalitet, og denne hækkeklipper er ingen undtagelse.

Med sin store skæreydelse er el-hækkeklipperen med ledning et godt valg, da den med sit meget hårde og laserskårede knivstål kan klippe selv meget tykke grene i stykker. Den kommer med en kraftig 550 watts motor og er ultra effektiv på grund af sin glidekobling med drejningsmoment.

Ydermere er den udstyret med en “Knife-protector” til at klippe langs mure, så du ikke forvolder nogen skade på mur eller maskine, og dens hurtige knivstop øger sikkerheden. Det er et gennemført tysk værktøj, hvor grebsergonomien også er i højsædet.

Stiga hækkeklipper SHT 48 AE

Andet bud på et værktøj i denne hækkeklipper test, er den svensk producerede Stiga hækkeklipper SHT 48 AE.

Med 61 cm sværdlængde og justerbare håndtag, er denne hækkeklipper også et udmærket valg. Stigaen her, kører til forskel fra Bosch’ hækkeklipper på et 48 volts batteri, som skal købes ved siden af. Det kan dog være, du allerede ejer batteriet, da det virker til fem andre haveredskaber fra Stiga.

Motoren i denne hækkeklipper en 400 watt og den vejer 2,7 kg. Hækkeklipperens lave lydniveau gør, at den sagtens ville kunne bruges, uden at genere dem der bor tættest på dig.

Sammenligning – vælg hvad du har brug for

Hvilken hækkeklipper man skal vælge, afhænger af situationen man står i. Hvis man vil gøre sig uafhængig af at skulle lade et batteri op, så er el-hækkeklipperen som Bosch AHS 480-24 T en god idé. Er man mere til den frie bevægelighed, kan Stigas bud være en bedre løsning.

Fælles for dem er, at de begge to er utrolig nemme og ergonomisk korrekte at arbejde med. Samtidig er de begge to miljøvenlige alternativer til de benzindrevne hækkeklippere. Prismæssigt ligger de i samme klasse, men med Stigaen skal man tilkøbe et batteri, hvis ikke man i forvejen ejer et.

Det kommer også lidt an på, hvordan man passer og plejer sin hæk. Hvis du er interesseret i at se flere hækkeklippere, så kan du kigge på linket øverst i teksten og finde en større guide til, hvilken hækkeklipper du skal vælge. Du kan også kigge på Blomsterverden for, at finde inspiration til, hvordan du plejer din hæk, og samtidig hvordan din have ellers kan dyrkes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *