Hellas Have orangeri og FAQ

Hellas Have orangeri og FAQ

Under første sæson af Hellas Have på TV2 FRI får Hella Joof bygget sit orangeri på den tidligere ridebane ved hendes nye hjem.

Orangeriet er bygget ud af genbrugsmaterialer såsom sprossevinduer fra GenByg. Bygge-Dennis aka Dennis Salomonsen bygger på forunderlig vis et fantastisk drømme-hus til Hella. Tømreren og byggekoordinatoren er også kendt som håndværkeren fra “I hus til halsen”.

Se et glimt af orangeriet i introen til Hellas Have:

Orangeriet

Hellas orangeri stråler af genbrugsmaterialer. Trækonstruktionen er af nyt træ, men de udvendige materialer stammer fra Genbyg. Træskellettet er eksempelvis beklædt med gamle stilladsbrædder.

Vinduerne er flotte gamle sprossevinduer:

Gulvet er lavet af de fineste genbrugte mursten, som giver hele rummet en særlig stemning:

Hvor ligger Hellas Have?

Mange har spurgt: Hvor ligger Hellas have, som er kendt fra TV-programmet af samme navn?

118.dk giver os svaret: Vigvejen 15, 4050 Skibby.

Haven er ikke åben for offentligt besøg. Så du må nøjes med at smugkigge her fra luftfotoet.

Google Maps viser den velkendte have med orangeriet mod øst:

Hellas Have sæson 2

Se intro til den nye sæson, som ruller over skærmen på TV 2 Fri og på TV 2 Play i foråret 2018. Hella købte det nedlagte landbrug i 2015 sammen med sin mand.

Mere om Hella Joof

Ofte stillede spørgsmål relateret til programmet:

Hvem er Hella Joofs mand?

Hella er gift med lægen Henrik Jepsen.

Hvor bor Hella?

Hella Joof bor med sin mand på et nedlagt landbrug ved den gamle landsby Vellerup. Se mere under afsnittet “Hvor ligger Hellas Have?”.

Hvilken kedeldragt er det Hella bruger?

Hun har meget iøjenfaldende tøj på i serien, men en af de mest efterspurgte stykker tøj er heldragten, eller kedeldragten om man vil, under navnet: Svanekehabitten.

Bøger af Hella Joof

Der er i skrivende stund ingen havebøger fra Hella, selvom hun da lufter tanken under et af afsnittene af Hellas Have. Andre populære bøger af Hella Joof er listet her.

Papmaché-Reglen

Båven om Gud

Hellas ABC

Hvorfor denne artikel?

Vi er også kæmpe fans af Hella og hendes arbejde. Særligt har vi fulgt glædeligt med i Hellas Have – som på alle måder er super sjov, underholdende og så giver den et pift med gode idéer til egen have.

Himmelspejl

Hellas himmelspejl, også kaldet spejlbassin, er specialfremstillet da den skal matche vinduet i orangeriet. Bilka sælger et lignende bassin under navnet “Claus Dalbys spejlbassin”. Hellas idé til et spejl i haven kommer da også fra Claus’ have. Bilkas himmelspejl er kun 1,5 meter i diameter.

Rundt om himmelspejlet har Hella plantet Storkenæb “Rozanne” i bedene. De er helt fantastiske og sætter mange mange blomster. Det gør de fordi man har fjernet deres evne til at sætte frø. Dermed sætter de blomster hele tiden – indtil frostens komme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *