3 tips til at gøre haven forårsklar

3 tips til at gøre haven forårsklar

Snart er vinteren ovre, og det betyder, at foråret nærmer sig med hastige skridt. Det betyder også, at haveentusiasterne skal til at gøre haven forårsklar, så haven ikke ligner et virvar, når foråret rammer, og de skal gøre klar til at kunne få lov at bruge flere timer på at gå og pusle og nusse med små og store projekter. Her i artikel har vi samlet tre tips til, hvordan haven bedst muligt gøres forårsklar.

Gør haven indbydende

Forår betyder flere lune dage, hvilket ydermere betyder, at man ønsker at bruge mere tid udenfor. Dog vil man helst være udenfor, hvis man kan få lov til at være det i smukke og skønne omgivelser. Derfor går det første tip ud på, at du skal gøre haven mere indbydende, inden foråret når din hoveddør.

Der er mange måder, hvorpå du kan gøre din have mere indbydende. Først og fremmest skal du sørge for at skabe et område, hvor du og andre kan sidde ned og nyde det gode vejr – eventuelt noget mad. Det vil også komme dig til gode, når sommeren rammer Danmark og hiver endnu flere folk ud af deres hjem. Hvis du har en terrasse, er det bare med at få den gjort klar til, at der kan blive placeret bord og stole, men du kan også lave et område nede i selve haven – dog er det en god ide at sørge for, at det er et fast underlag, som møblerne står på.

Foruden at sørge for sidde- og afslapningspladsen, skal du også gøre haven nydelsesfuld. Det gør du bedst ved at så blomster og buske samt eventuelt lave en lille køkken- eller urtehave. Du kan også anlægge en lille sø – hvis du har en, skal du bare sørge for, at den er præsentabel. Du kan eventuelt benytte dig af et springvand, der drives af solceller, hvis du ønsker, at der skal være noget ekstra over den lille sø.

Det er også i foråret at man kan forskønne sin græsplæne, ved blandt andet at gøde, topdresse og efterså nye græsfrø. Vi har skrevet en god guide om topdressing, som du kan læse her: Topdressing af græsplæne guide

Bedene skal være klar

Ud over at gøre haven klar til, at du og andre skal opholde dig i den, skal du også gøre den klar til, at du kan arbejde i den. Er du haveentusiast, er du helt sikkert også glad for at få jord under neglene. Derfor skal du sørge for, at alle de bede og områder, der skal tages i brug, er ryddet og klar til brug. Det vil sige, at du skal fjerne gamle planter, ukrudt og andre lignende ting, som blot er til gene. Det kan være, at du skal anlægge nye højbede og bede, og det skal der også så småt være styr på, inden du skal begynde at så og plante.

Tjek op på udstyret

Sidst men ikke mindst skal du tjekke op på, hvorvidt du har alt det udstyr, som du har brug for, og om det gamle udstyr og værktøj stadig er i fin stand og kan bruges. Hvis ikke du har styr på udstyret fra starten af, vil du sandsynligvis komme til at stå i en situation, hvor du desperat mangler noget, hvilket er utrolig ærgerligt. Derfor er det bare med at se at få styr på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *