Vintønde til regnvand

De flotte vintønder og regnvandstønder i træ giver noget ekstra charme til haven. Her på siden finder du inspiration til valg af vintønder til opsamling af regnvand. Det rustikke look slår plastbeholdere og andre alternativer med flere længder. De genbrugte tønder har en historie og et udseende, som passer rigtig godt ind i haven.

Vintønder

vintønde til regnvand

Flot eksemplar i egetræ med plads til 240 liter regnvand.
Set hos Coop fra 1.349 kr.

Aftapningshane til regnvandstønde

Der findes flere typer haner til regnvandstønder. Mange tønder sælges med en hane af plastik, men du bliver glad for at investere i en af chrom eller messing. Her er eksempler.

Aftapningshane regnvand Taphane til regnvandstønde

Se taphane af messing eller chrom. Set til ca. 150 kr. hos Coop.

Nedløbsventil til regnvandstønde

For at koble nedløbsrøret på regnvandstønden kræver det en nedløbsventil. De forskellige ventiler monteres forskelligt, men konceptet er typisk det samme.

Zink-modellen er det nok flotteste bud på en nedløbsventil til regnvandstønden.
Plastmos model i Zink er set til 351,50 kr. Fåes også i hvid og stål.

nedløbsventil til regnvandstønde plast

Plastventil. Set hos 10-4 byggemarked til 99 kr.

Plast med slange. Set til 129 kr. hos Plantetorvet.
Se monteringsvideo her.

God for miljøet, pengepungen og planterne

Uanset om du skal vande krukker, bede, i drivhuset eller orangeriet, så er en regnvandstønde en god måde at få vandet nemt og miljørigtigt. Planterne er vilde med det naturlige og bløde vand – samtidig med at du sparer på vandregningen og vores fælles ressourcer.

Vi valgte at få en regnvandstønde, for at gør det nemt. Da vi ikke orkede at trække lange haveslanger eller gå med vandkander fra vores vandhane, som er placeret uhensigtsmæssigt langt fra drivhuset.

Pump også vandet fra tønden ud i en haveslange med en regnvandspumpe – se en pumpe her.

Martin

Martin arbejder til dagligt i bygge- og anlægsbranchen, hvor han igennem flere år har hjulpet både private og professionelle med store og små have- og anlægsprojekter. Han er også lidt af en gør-det-selv mand, som elsker at istandsætte og arbejde i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *