Thuja hæk – guide

Thuja hæk – guide

Gødning til Thuja hæk

For at forbedre jorden i din have, kan du tilføje jordforbedring. Du blander det op med det eksisterende jord ved plantning. Champosts jordforbedring er en meget næringsrig muld, som er tilføjet en smule hestemøg.

Du kan desuden tilføje svampeorganismen Bio Aktivator, som går i forbindelse med rødderne på planterne. Derved får planterne letterede ved at hente vand og næring fra jorden.

Køb Bio Aktivator til planter her

Thuja hæk klipning

Du bør klippe din hæk en gang om året, så den holder sig flot. Det er lettere at vedligeholde en pæn hæk, ved at klippe lidt af pr. klipning, fremfor de større beskæringer. Desuden holder denne type hæk ikke til de store beskæringer på samme måde som andre hække ellers kan.

Klip din Thujahæk i maj eller august, hvor der ikke er frost eller tørke. Sørg for at hækken er bredere i bunden end i toppen, så hele hækken får sollys.

En god klippehøjde for en høj thuja-hæk er 160-170 cm. Forvent at hækken vokser ca. 20-25 cm. højere end klipningshøjden i løbet af en sæson. Læs mere om klipning af thuja hæk her.

Hvilken thuja til hæk?

Gartneren fra Plantetorvet forklarer her forskellene på de mest populære Thujaplanter:

Brabant

Denne type er let at klippe og man kan holde hækken meget tæt året rundt. Brabant er det mest populære valg som hæk.

Smaragd

Er mere pyramideformet og fungerer derfor bedre som selvstændig plante end Brabanten. Ønsker du den mere spidstoppede hæk, så er Smaragden rigtig fin.

Thuja hæk hvor mange pr. meter?

3 planter pr. meter er passende.

De fleste planter kommer allerede i en fin størrelse, så du ikke har store huller i hækken. Det er en af de klare fordele ved denne type plante. Men der skal selvfølgelig afsættes plads nok (min. 30 cm.) til hver plante, da de også gror en del efter plantning.

Plantning

Som med de gængse hækplanter, så er efteråret det bedste plantningstidspunkt. Her er der godt med vand i jorden og du sikrer planten mod udtørring. Derved får hækken nogle gode og solide rødder.

Benyt evt. en siveslange langs hækken, for at få en god stabil vanding. Dette er særligt vigtigt i det første år efter plantning. Specielt hvis sommeren er meget tør.

Martin arbejder til dagligt i bygge- og anlægsbranchen, hvor han igennem flere år har hjulpet både private og professionelle med store og små have- og anlægsprojekter. Han er også lidt af en gør-det-selv mand, som elsker at istandsætte og arbejde i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *