Kapilærkasser hvordan?

Det er blevet tid til at plante tomater og agurker ude i drivhuset. En super nem måde at have dem på, er ved at plante dem i en kapillærkasse. I videoen fortæller gartneren om hvordan du gør det nemmest.

Hvordan virker kapilærkasser?

Kapilærkasserne kan indeholde omkring 45 liter vand. Det betyder at du kun skal fylde vand på en gang om ugen i højsæsonen.

Før du fylder vand i dine kapillærkasser, er det en rigtig god ide at benytte en indlægspose som vist i videoen. Flamingo er nemlig ikke altid 100% tæt og skulle den få en lille revne, så betyder det, at du stadig kan anvende din kapillærkasse.

De fleste kapillærkasser er designet med plads til tre planter. Dog anbefales det at du kun planter to planter i kassen  – specielt hvis planterne er tomat eller agurk. De bliver nemlig så store at to planter fylder kassen ud – og tager vand og næring fra kassen. Dermed får du sunde planter og undgår at de kæmper for meget om ressourcerne.

Se kapilærkasser her

Gødning

Du gøder planterne i din kapillærkasse med flydende gødning, som du tilfører via vandingsvandet. Det hældes ned gennem hullet i hjørnet. Du kan alternativt vælge en gødningsholdig jord, som eksempelvis en plantesæk fra Champost. De sække giver nok gødning til hele vækstperioden – og du slipper for at blande gødning i vandet.

Se plantesække fra Champost

Hvordan planter man i kapilærkasser?

Se videoen her med vejledning til korrekt plantning i kasserne:

Nu er du klar til at få plantet dine kapillærkasser til.

Om jord fra Champost

Plantesækkene fra Campost er gode til dyrkning af grøntsager og krydderurter i drivhuset.

Champost plantesække er baseret på en blanding af jordforbedring og kompost, samt en smule spagnum, hvilket giver de mest optimale forhold til dine planter.

I den her videoen længere oppe vises det hvordan du opsætter din kapillærkasse samt din plantesæk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *