Valmue

Valmue

Valmuen vokser ved hegn eller som ukrudt i marken og ved hække. Valmuens mælkesaft sikrer den mod at blive ædt af kvæg, og de stive hår på stænglen hindrer snegle, myrer og larver i at krybe op ad den og ødelægge den. Skønt blomsten ikke indeholder honning, søges den dog af bierne, der bruger støvet til det såkalde bibrød, og dens størke, røde farver gør den meget iøjnefaldende og lokkende.

I fugtigt vejr krummer blomsterstilken sig så blomsterne hænger nedad. Frugten er en kapsel. Ved modningen åbner der sig små huller lige under støvfanget, der dækker kapslen som et skjold. Når vinden får valmuen til at svaje hid og did, strøs frøene rundt omkring planten.

I haverne dyrkes der ofte valmuer som prydplanter. En af de almindeligste arter i haverne er opiumsvalmuen, der er blågrøn med violette kroner. Den er indført fra Asien, hvor man dyrker den for mælkesaftens skyld.

Martin

Martin arbejder til dagligt i bygge- og anlægsbranchen, hvor han igennem flere år har hjulpet både private og professionelle med store og små have- og anlægsprojekter. Han er også lidt af en gør-det-selv mand, som elsker at istandsætte og arbejde i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *