Nyt tøj og grej til natur og friluftsliv

Nyt tøj og grej til natur og friluftsliv

Mærket “Frilufts” er helt nyt i Danmark – og præsenteres af danske Friluftsland. Brandet byder på nye produkter til friluftsliv og overnatning i naturen. Allerede nu kan du se udvalget af sovegrej fra Frilufts her.

Sloganet “Take the long way” slår fast at deres fokus er: Oplevelser, som byder på eventyr og opdagelse i naturen. Du skal ikke den korteste vej op ad bjerget, men den sjoveste og mest oplevelsesrige. Med sine produkter understøtter de den gode naturoplevelse i skov, by og fjeld – og giver således friluftsfolk en bedre udrustning til turen.

Slow travel

FRILUFTS’ identitet er baseret på principperne om langsom rejse eller “slow travel” som forfatteren Daniel Roy kalder det i sin bog om emnet. I de 10 praktiske tips udtrykkes det, hvordan du kan gøre din rejseoplevelse betydeligt rigere.

 1. Sæt farten ned
  Tag dig god tid. Nyd omgivelserne – og brug mere tid de steder du kommer. Gå i dybden ét sted fremfor overfladiske besøg på mange destinationer.
 2. Udvid din komfortzone
  Gør’ gerne noget du ikke finder 100% naturligt. Du kommer længere hvis du ikke er for magelig.
 3. Gør det enklere
  Det er nemmere at være fleksibel, hvis baggagen ikke er overvældende. Derfor: Pak let – og hav kun det med du selv kan bære. Nyd friheden ved enkeltheden.
 4. Smid planen væk
  Dine planer kan tage potentialet ud af turen. Smid din plan ud – og se hvor rejsen fører dig hen.
 5. Brug færre penge
  Penge isolerer dig fra det normale liv på de destinationer du besøger. Brug færre penge! Du bliver rigere på oplevelser – og sparer penge.
 6. “Slå rødder” – flyt ind og gør destinationen til dit hjem
  Opbyg et personligt forhold til stedet. Bliv i området og opbyg forbindelser. Gør verden til dit hjem.
 7. Gør en indsats for at passe ind i dine omgivelser
  Vær’ opmærksom på den måde de lokale gør ting: Rejser, køber ind og møder hinanden m.m.
 8. Stol på fremmede du møder – og få nye oplevelser
  Åben dig op for andre. Tillad deres gæstfrihed og venlighed. Tag imod deres råd og tips. De fleste du møder vil være venlige og nysgerrige på dig. Du kan opnå meget og få spændende møder med mennesker fra andre kulturer.
 9. Øv dig i taknemmelighed og vis det!
  Din attitude har stor betydning for den måde du oplever på. Og den måde du bliver opfattet. Øv dig i at være taknemmelig og glad. Dine rejser vil blive løftet.
 10. Fejr’ det ordinære
  Det virkeligt smukke ved verden finder du i det dyrebare ved det ordinære liv, som du møder. Gå tættere på og opdag dets skatte.

Bæredygtighed

I tiden er tøjproducenter ofte udskældte for brugen af kemi i produkt af tøj – her går Frilufts foran og viser hvordan de arbejder forsvarligt. Mærket har defineret sine miljøvenlige krav i såkaldte kemiske retningslinjer.

Disse retningslinjer regulerer hvilke stoffer der anvendes og definerer de øvre grænser for brugen af ​​kemikalier. Kemiske retningslinjer overholder REACH-kravene. Der arbejdes sammen med specialiserede, akkrediterede testinstitutter. Beviste videnskabelige analysemetoder bruges til at kontrollere materialerne for egnethed og overholdelse.

Mærket skriver på sin hjemmeside at de er i konstant kontakt med leverandører såvel som med eksterne testinstitutter for miljøvenlige materialer. De tilpasser jævnligt miljøkravene til ny videnskabelig viden for at kunne bruge mere miljøvenlige alternativer. Målet er løbende at øge andelen af ​​økologisk bomuld. En del af FRILUFTS kollektionen består allerede af 100% økologisk bomuld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *