Skur til haven

Skur til haven

Her får du en guide med inspiration til et skur i haven. Uanset om du ønsker at bygge selv eller få hjælp til det, så skal du først finde ud af hvilket skur du har brug for.

Overvej først følgende:

 • Udseende, farve m.v. – så det matcher huset.
 • Materialer – ift. holdbarhed og vedligeholdelse.
 • Placering – det skal være nemt at komme til, men ikke være en skamplet i haven.
 • Størrelse – hvilket behov har du faktisk?

Lille skur til haven

For de fleste er et lille skur i haven en god idé – fordi det ikke optager unødigt plads, det har en god pris og det er let at samle/bygge.

De små skure skal ofte kunne indeholde følgende og fungerer primært som redskabsrum:

 1. Haveredskaber
 2. Græsslåmaskine
 3. Trillebør

De lidt større haveskure giver også plads til:

 1. Cykler
 2. Brænde eller træpiller
 3. Vinteropbevaring af krukker, havemøbler og trampolin m.m.
 4. værktøj, julepynt m.m. (kræver isolering)

Stålskur til haven

En let måde at få et skur på er ved at vælge en af de færdige samlesæt. Stålskurene er helt oplagte fordi de kan samles ganske enkelt – og alle delene medfølger.

Stålskure findes fra 1,6 m2 til 11 m2 – og prisen starter ved ca. 2.500 kr.

Byg skuret selv

Vil du selv stå for byggeriet, så kan du gå to veje. Enten ved at vælge en færdig model, og købe alle delene som samlet byggesæt der leveres til din adresse. Eller ved at tegne og skitsere eget design – udvælge materialer og tilpasse alle delene selv.

Der er fordele og ulemper ved begge løsninger. Både ift. pris og mulighed for selv at sætte præg på byggeriet.

Du kan også få en håndværker til at stå for skuret. Men har du hænderne skruet rigtigt på, så byg et skur selv uden problemer.

Isoleret haveskur

Hvis du skal opbevare værktøj i skuret, så kræver det at du isolerer skuret. Et ikke opvarmet og uisoleret skur danner kondens på dine ting – og modtaget høje temperaturforskelle året igennem. Det resulterer i rustent værktøj.

Derfor er det en god idé med et isoleret skur.

Fundament til skur

Vil du isolere skuret, så start med at etabler et solidt fundament til skuret. Derved holder du frosten og fugten ude fra skuret. Et fuldt støbt fundament er at foretrække, men du kan også lave punktfundament og skabe en isoleret hytte ovenpå.

Pris for fundamentet afhænger af størrelse, tilhørsforhold på din ejendom (om til haven/skuret) og andre parametre. Du kan selv stå for udgravning og støbning, men skal helst købe betonen leveret med lastbil. Se mere om færdigbeton her.

Læs mere om gør det selv fundament her.

Vil du sikre dig et godt og holdbart resultat, så få et tilbud fra en eller flere håndværkere.

Bestil gratis tilbud på fundament fra tre håndværkere her. Skriv lidt om størrelsen på skuret m.m. og få nemt svar på hvilke prislejer de tre håndværkere ligger i. Derefter kan du vurdere om du skal gøre det selv – eller vælge en af de tre tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *