Sådan får du billig belysning til haven

Sådan får du billig belysning til haven

Belysning kan godt være en af de helt store udfordringer, når der er tale om belysning til haven. Den nærmeste stikkontakt er ofte mere end et stenkast væk, og det kan hurtigt blive noget bøvl at skulle grave ledninger ned i jorden, for på den måde at få trukket strøm til en lampe. Der findes heldigvis billigere (og på sin vis bedre) alternativer, som vi vil gennemgå i denne artikel.

Den billige & nemme løsning: LED Sensor lampe

Du har måske set denne type af lamper før – de har i hvert fald gjort et enormt indtog i de danske hjem de seneste to år. Disse smarte små lamper, som enten kan klistres eller sømmes op, er både utroligt billige og meget nemme at sætte op. De kræver blot, at du sætter nogle batterier i dem, og så er de klar til at øge din sigtbarhed det ønskede sted. LED sensor lamperne kan bl.a. Bruges følgende steder:

  • Ved grillen – savner du at kunne se, om pølserne er ved at brænde på? Så er dit grill-sted et fremragende sted til denne type lamper.
  • I drivhuset – det er en utrolig nem løsning, hvis du har et drivhus, hvor du savner lidt belysning. Lamperne vil nemt kunne klistres op på ruderne.
  • Til indgangen – en mangelvare i de fleste danske hjem er ofte belysning hen ad vejen til hoveddøren. Med en automatisk LED sensor lampe vil du kunne give dig selv og dine besøgende dét lys, der er behov for – og endda kun når der er behov for det.
  • Altanen – Det kan ofte være svært at finde belysning til altanen – især hvis ikke (eksempelvis) lejligheden er din egen, hvorfor man ikke ønsker at investere store summer i noget, man ikke kan tage med videre til det næste hjem. Her er en sensor lampe et utroligt billigt og nemt alternativ.

Der findes et hav af steder, der sælger disse LED sensor lamper, og du kan derfor med fordel tage et kig omkring på Google og andre søgemaskiner, for at finde lige præcis dén lampe, der dækker dine behov.

Den alternative løsning: Udendørs lyskæder

Der kan hurtigt gå julestemning i det, når lyskæder nævnes i forbindelse med belysning – men det er om ikke andet et rigtigt fint alternativ til de lidt mere omstændige former for belysning. Lyskæder kan fås i mange forskellige former og afskygninger og det handler her om at kigge på, hvordan lyskæden får energien til belysningen. Skal den bruges et sted, der er langt væk fra hjemmet (og dermed en stikkontakt), så skal du selvsagt have fat i en lyskæde der kører på batterier eller solceller. Fordelen ved en lyskæde er blandt andet at den skaber en utrolig god og hyggelig stemning, hvorfor den måske er mest oplagt til altanen eller terrassen fremfor grill-stedet eller drivhuset, hvor den førnævnte LED sensor lampe især gør det godt.

Uanset hvilket alternativ der vælges, er det vigtigt at kigge på, hvad behovet er og hvilke strømkilder der er tilgængelige. Det kan endvidere være en god idé at undersøge, hvad energiforbruget er i forbindelse med elregningen.

Læs mere om solcellelamper til haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *