Portræt: Klatrer og pioneer – En naturelsker

Royal Robbins klatrede og han gjorde ting ingen andre nogensinde havde gjort. Han levede.

Det var uforglemmeligt da han lavede den første nedstigning af North Face of Half Dome og det var begyndelsen på store klatringer. Tiårs jubilæet for den første stigning af Half Dome var 1967. Royal overraskede folk ved at sige “lad os klatre Half Dome sammen”. Han opfordrede sine kone til at være en af de første kvinder til at klatre klasse seks – på så stor en mur. Royal var en god leder. Da de nåede til toppen af Half Dome tog en turist deres kamera og fotograferede dem. Se fotoet her i toppen af siden.

Hør historien om Royal og Liz Robbins i videoen

Det var startsskuddet og virksomheden kom til at eksistere pga. klatringen. Der var et behov der var et tomrum, et hul i markedet i 1968 da de startede forretningen.

Først importerede og distributerede Robbins støvler til bjergbestigning – og kort efter det kom andet hardware til. Parret lærte at klatre i følelsen af udholdenhed. Mere end 30 år senere handler virksomheden stadig om eventyr!

Parret gik ind i noget uden at vide, hvad resultatet vil være på det tidspunkt. De indså, at de havde en forretning i outdoor-branchen, da der ikke var en industri for det endnu. Først senere kom andre virksomheder til og solgte udstyr til klatring. Men ingen stod med beklædning til klatring.

Liz Robbins mødte først Royal, da hun var omkring 27 år gammel. Altid har de opstartet og udviklet relevante produkter til en niche der var på sit første. Forholdet voksede sammen med virksomheden.

Royal Robbins har altid været synonymt med funktion og stil. Nye medarbejdere og ledere er kommet til og de har ansat en stor gruppe af produktledere med stor interesse og forståelse for hvor mærket har været og hvor de tager det hen.

I marts 2017 døde Royal efter længere tids sygdom.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *