Pil

Pil

Pilen holder meget af fugtighed og vokser derfor tit ved bredden af damme, søer og moser. Både han- og hunblomsterne danner rakler, men da han-raklerne ikke sidder på samme plante som hun-raklerne, er pilen altså en tveboplante. Hun-raklerne (gæslinger) er grå og han-raklerne er gule støvdragere. Frøene er forsynet med frøuld og ligger mange sammen i en lille kapsel, der åbner sig, når de er modne. Frøene kan da spredes ligesom frugterne hos løvetand.

Pilen kan formeres ved stiklinger eller frø. Skærer man nemlig en gren eller en kvist af pilen og stikker den ned i vand eller i fugtig jord, vil den efter noget tid slå rødder og blive en ny plante. Stiklingen kan starte i en spand med vand og rykke ud i jorden – eller placeres i fugtig jord. Der går ikke mange måneder før rødderne skyder frem.

Pilens seje kviste anvendes til kurvefletning, pilehegn, huler, afklip og pynt m.v.

I pile-slægten er der mange arter. Heraf er velkendte arter: Proptrækkerpil og flodpil m.fl.

Martin

Martin arbejder til dagligt i bygge- og anlægsbranchen, hvor han igennem flere år har hjulpet både private og professionelle med store og små have- og anlægsprojekter. Han er også lidt af en gør-det-selv mand, som elsker at istandsætte og arbejde i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *