Orkideer til haven – Plantes i haven

Orkideer til haven – Plantes i haven

Haveorkideer er flotte i haven. Du kender de tropiske orkideer, som er uhyre populære at placere i vindueskarmen. Over de sidste par år er der faktisk kommet mange varianter, der også er hårdføre til de danske haver.

De kaldes haveorkideer. I videoen viser gartneren et lille udvalg af de sorter du kan købe, men udvalget skifter kontinuerligt, så sørg for at tjekke op på det.

Haveorkideer

Orkideer er en spændende tilføjelse til staudebedet. De opfører sig som normale stauder ved at vokse op i foråret, hvorefter de blomstrer i maj og juni måned for så at visne ned igen til september måned.

Med deres anerledes vækstform og blomster kan de virkelig være et spændende tiltag til staudebedet.

Haveorkideer trives bedst i en dyb, muldet og porøs havejord. De vokser godt i halv-skygge og er derfor ideelle at plante under træer og buske, hvor de vokser godt sammen med eksempelvis anemoner, bregner og hosta.

Har du ikke en løs og porøs jord i haven, så kan det være en fordel at købe en specialblanding med orkidejord.

Afhængig af hvilken art der er tale om, så skal forholdene i jorden være en smule anerledes. Den her blanding til Cypripedium eller Fruesko bruges til denne type af orkide, hvorimod Epipactis og Gøgeurt skal have denne type jord.

Det her var kort om de typer af orkideer du kan finde på nettet. Husk altid at læse informationen på de enkelte arter, da der kan være forskel i vækstbetingelser og hårdførhed.

Se haveorkideer her

Se orkidejord

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *