Lad krydderurterne vokse i NASA-udviklet jord

Lad krydderurterne vokse i NASA-udviklet jord

Friske krydderurter smager dejligt, og takket være en ret så genial opfindelse kan du dyrke dem, selvom det kniber med pladsen. Opfindelsen hedder Click and Grow og består af to dele: en dekorativ, lille plantekasse med selvvandingssystem og en energivenlig LED-lampe. Den anden del er krødderutefrø, som mest af alt minder om kaffekapsler.

Den medfølgende jord i plantekassen er helt særlig. Den er nemlig udviklet med inspiration fra den amerikanske rumfartsorganisation NASA, og består af den helt rigtige blanding af fugt, mineraler og hvad der ellers skal til for at få krydderurter til at trives. De første par uger kommer man endda et lille plastikdæksel over, der giver den samme effekt som i et drivhus.

Plantekasserne har plads til enten tre eller ni planter. Hver plantekapsel plantes forsigtigt i et af hullerne, så fyldes der vand i plantekassen og LED-lyset tilsluttes en stikkontakt. Derefter er det bare at følge udviklingen, og efter omkring en måned er der en fuldt udvokset plante.

Størrelsen er selvfølgelig tilpasset, så alle planterne får den næring, de behøver. Så har du plads giver det mere at plante krydderurter på den gode gammeldags måde. Men Click and Grow er en fantastisk mulighed for alle dem, der ikke har lave. Derudover kan man være helt sikker på, at det bliver et fast samtaleemne når der kommer gæster. Alle skal hen både at se og røre ved de små planter.

Der er 45 plantekapsler at vælge imellem – bl.a. chili, peber, tomat, salat, pebermynte og vilde jordbær. De kan endda fås i en abonnementsordning, så man får tilsendt nye kapsler hver tredje måned.

Plantekasserne koster henholdsvis omkring 100 og 200 euro. Der er 20 procent at spare, hvis man samtidigt tegner et abonnement på plantekapsler. Kapslerne fås i pakker af tre for 10 euro. Fragten til Danmark er gratis. Hvad det koster i danske kroner, kan du se på valutaomregneren her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *