Kodriver

Kodriver

Kodriveren har, på samme måde som anemonen, en jordstængel. Denne står næsten lodret og har talrige rødder, der trækker den ned efterhånden som den vokser op. Fra den øverste del af jordstængelen udgår en gruppe blade. De yderste blade bredes ud til siderne, mens de midterste står næsten lodret.

Midt imellem bladene skyder den overjordiske stængel op. Fra spidsen af den udgår blomsterne, der sidder på korte stilke. Den nederste del af kronbladene er sammenvokset og danner et rør. Men for oven breder de sig ud til siderne med en smuk, giul krave, som insekterne let kan få øje på.

Da kronens rør er snævert og dybt, kan kun insekter med “lang snabel” nå ned i det. Til gengæld må de medvirke til bestøvningen Krodriverne har to slags blomster. Nogle med korte støvdragere og lange støvveje. Andre med lange støvdragere og korte støvveje.

Kodriver blomst

Martin

Martin arbejder til dagligt i bygge- og anlægsbranchen, hvor han igennem flere år har hjulpet både private og professionelle med store og små have- og anlægsprojekter. Han er også lidt af en gør-det-selv mand, som elsker at istandsætte og arbejde i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *