Insekthotel køb eller lav selv?

Insekthotel køb eller lav selv?

Insekthoteller er fantastiske for naturen og havens liv. Uanset om du køber eller laver et insekthotel selv, så er det guld værd – for store og små.

Insekthotellet giver liv i haven

Det er vigtigt med insekter i haven, fordi de bidrager til et rigere og sundere planteliv. Du får bestøvet dine frugttræer bedre ved at have flere insekter og havens fugle får føde.

Hotellet tiltrækker insekterne – og får dem til at blive. Insekterne får skjul for vinteren og kan lettere yngle, hvis der er uforstyrret plads til dem. Alt for mange haver er helt ryddet og har ikke det mindste rod, som insekterne ellers kan boltre sig i.

Skal jeg købe et?

Hvis du vil have et lille insekthotel – uden selv at trække i arbejdstøjet, så kan du med fordel købe et færdigt eksemplar. Her er nogle af de flotteste vi kunne finde:


Lille insekthotel

Lille og fin

Set hos Imerco til 169,95


Højt hotel til insekter

Slankt og højt – kommer på pæl
Set hos Coop til 199,95


Insektkasse

Naturtræ med grønt tag – GardenLife
Set online til 159,00


Gør det selv?

Du kan sagtens selv lave et insekthotel i haven. Hvis du har hænderne skruet nogenlunde korrekt på – og en brugbar fantasi, så vil det være en nem og sjov opgave. På denne måde får du et helt unikt insekthotel, som kan passe til dine ønsker og den plads du har i haven. Stilen og størrelsen vælger du nemlig selv.

Et pragteksemplar på gør-det-selv løsningen er dette hjemsted for insekter:

Insekthotel

Folkene bag har gjort sig umage, men holdt designet meget enkelt. Det er en stor kasse lavet af rå brædder, som inddeler hotellet i flere rum.

Her er placeret forskellige materialer bag hønsenet. Der er bl.a. brugt halm, skaller fra blåmuslinger, mursten, pinde med hul og forskellige størrelser kløvede brændestykker.

Det er nydeligt.

Du kan selv se insekthotellet i Økologiens Have ved Odder i Østjylland. Det er besøget værd.

Insekthotel placering

Du skal placere dit insekthotel et fint sted i din have, hvor der er godt med plads. Desuden skal der være frit, så vejr og vind kan komme til hotellet og skabe det naturlige klima for gæster: De små insekter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *