Guide til rullegræs – Hvad koster rullegræs?

Guide til rullegræs – Hvad koster rullegræs?

Rullegræs er en nem og hurtig måde at få etableret græsplæne i haven. Du får med det samme en solid græsplæne, som ser flot ud. Færdiggræsset er rigtig godt til anlægning af ny græsplæne ved nybyggerhuse eller når du har omlagt haven, og gerne vil have en flot græsplæne fra dag et.

Men når noget er nemt og hurtigt, så koster det som regel også lidt mere end andre alternativer, og det er også tilfældet med rullegræs.

Læs mere om pris og udrulning af græsset her på siden.

Hvad koster rullegræs pr m2?

Prisen for rullegræs afregnes typisk i kvadratmeter. Her får du et eksempel på priser fra Havehandel.dk, som har inddelt m2-prisen med mængderabat afhængigt af hvor meget du skal bruge.

Antal m2Pris pr. m2
19-4852,00
49-9641,00
97-28931,00
Over 28926,00

Priserne er inkl. moms og fragt direkte til adressen. Rullegræsset bliver leveret på paller.

Læg mærke til at man som minimum skal bestille 19 kvadratmeter rullegræs. Mange tror fejlagtigt at man lige kan bestille 1-5 kvm og lappe lidt i sin græsplæne, det er desværre ikke tilfældet.

Billig rullegræs – prissammenligning

Vi har her lavet en oversigt med de billigste steder at købe rullegræs online.

19-48 m2 rullegræs

49-97 m2 rullegræs

97-289 m2 rullegræs

Over 289 m2 rullegræs

Hvordan lægger man rullegræs?

Få tips til hvordan rullegræs lægges her og se hvordan i videoen. ProDana det nuværende DLF der producerer rullegræs (eller færdiggræs om man vil) viser her hvordan græsset lægges.

Sådan lægger du græsset bedst:

 1. Gør jorden plan med rive og derefter med et afretterbræt el.lign.
 2. Fordel gerne en god topdressing på jorden inden du går igang.
 3. Start med at rulle ud langs den længste lige kant.
 4. Læg græsbanerne forskudt (som mursten i forband).
 5. Lav en kørebane af brædder til trillebøren, for at skåne græsset. Eller undgå at træde på græsset.
 6. Sørg for god jordkontakt – Rul evt. med en havetromle.
 7. Fyld samlingerne med sandblandet muld.
 8. Vand 2-3 gange om ugen (hvis det ikke regner). Vand gerne lidt mere de første uger.
 9. Skån græsset for betrædning i 2-3 uger.

Hvornår kan man lægge rullegræs?

Normalt lægges rullegræs bedst i perioden i august og september, såfremt sensommeren byder på regn. Men du kan udrulle græsset det meste af året, dog kræves der mere vanding – hvis du lægger græsset i en tør periode.

Vi vil foretrække udlægning når det er forår, efterår eller i vintermånederne. Her undgår man nemmest at græsset tørrer ud.

Selvom man sagtens kan udlægge rullegræs i minusgrader og hele vinteren igennem, så er det desværre sjældent at man kan købe rullegræs, når der er minusgrader. Hvis jorden først når at blive frossen, så har producenterne af rullegræsset meget svært ved at skære det op, og er derfor ikke leveringsdygtige.

Læs også: Gødning af græsplæne

Usikker på om du vil så græs eller udrulle færdigt græs? Læs mere i havehandel’s blogindlæg om ny græsplæne og valg af græstype.

Rullegræsset skal udlægges hurtigt

Når man bestiller sit rullegræs, er det vigtigt at man har styr på hvilken dag græsset bliver leveret. Rullegræs skal helst udlægges samme dag som man modtager det, da det ikke har godt af at ligge for længe.

Der er en tommelfingerregel, som siger at rullegræsset så vidt muligt, helst skal være udlagt 12 timer efter man har modtaget det. Det lyder ikke af meget, men man skal huske at rullegræsset også har overnattet hos fragtmanden.

Det er også derfor at man ikke kan bestille rullegræs til levering om mandagen, fordi det simpelthen ikke kan holde til at lægge på paller hele weekenden på fragtcentralen.

12 timers reglen er utrolig vigtig, hvis man bestiller rullegræsset i sommerperioden, hvor det er varmt og tørt.

Sådan bliver rullegræs leveret

Når man får sit rullegræs leveret, så er det altid en god ide at være hjemme, så man kan tage imod fragtmanden. Så kan man være helt sikkert på at pallerne med rullegræs bliver sat optimalt i forhold til udlægningen.

Man skal dog huske på at fragtmanden formentlig kommer med en palleløfter, hvilket betyder at han skal have fast underlag for at kunne læsse pallerne af.

rullegræs på paller leveret
Billedet er lånt af Havehandel.dk – Her er godt eksempel på hvordan det skal gøres, pallerne er kørt helt hen til hvor rullegræsset skal lægges.

Spørgsmål

Har du nogle spørgsmål angående rullegræs eller andre græsplæne relaterede spørgsmål, så skriv endelig en kommentar og jeg skal forsøge at hjælpe efter bedste evne 🙂

Martin arbejder til dagligt i bygge- og anlægsbranchen, hvor han igennem flere år har hjulpet både private og professionelle med store og små have- og anlægsprojekter. Han er også lidt af en gør-det-selv mand, som elsker at istandsætte og arbejde i haven.

3 kommentarer på “Guide til rullegræs – Hvad koster rullegræs?

 • 18. juni 2019 på 10:15
  Permalink

  Skal man tromle før udlægning, så det bliver helt plant?
  Fint at læse om det andet?
  Mvh
  Anette

  Besvar
  • 25. juni 2019 på 17:00
   Permalink

   Hej Anette
   Ja man kan med fordel tromle jorden inden udlægning, da det sikrer at der ikke er lufthuller som på sigt kan gøre plænen ujævn. Det hjælper også med at gøre området plant, som du nævner.

   Det er dog en god ide lige at køre en rive let igennem jorden efter tromling, da det kan være svært for græsplanterne at etablere et godt rodnet i en meget komprimeret jord.

   Besvar
 • 14. januar 2020 på 21:15
  Permalink

  Hej hvor dybt skal muld laget være under græsset. Lege nu er der gravet ned til et ler lag. Vi regner med at lægge et muld lag derefter rullegræs. MVH Leif

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *