Flora i farver

Flora i farver er en fantastik bog, som i generationer har fungeret som opslagsværk for store og små.

Bogen er en god jordnær håndbog som beskriver de almindelige vilde planter i Danmark. Det er blevet til næsten 670 arter med beskrivelser af kendetegn, brug, voksested, kendetegn og tidspunkt for blomstring. Arterne illustreres ved smukke farveakvareller, som kendertegner Flora i Farver. Billederne gør det nemt at kende forskel på de forskellige arter.

Køb Flora i farver brugt

Udgivelse af bogen

Oprindeligt er bogen udgivet i 1962 i samarbejde mellem Mogens Skytte Christiansen og Politikens forlag. Siden er bogen udkommet fra forlaget med forskellige bidragydere bl.a. Kirsten Bruhn Møller og Knud Ib Christensen.

Flora i farver

Bogen fra 1986 blev udgivet i 370.000 eksemplarer. ISBN: 9788756738958.

Siden er blomsterbogen kommer i mange udgaver. I 2002 kom endnu en udgave om vilde planter. ISBN: 9788756763684.

I 2005 kom den nye udgave af bogen, som siden er lavet i flere oplag. I skrivende stund er seneste oplag udgivet i 2011. ISBN: 9788756775649.

Køb Flora i Farver brugt

Flora i farver er nu udsolgt fra forlaget, men du kan være heldig at finde brugte eksemplarer til salg rundt omkring. SAXO.com har bl.a. samlet brugte bøger fra forskellige antikvariater. Søg efter Flora i farver brugt her, måske er du heldig. Ellers vil andre gode opslagsværker også være et forslag. Længere nede kan du læse om nogle af alternativerne.

Malebog med blomster fra Flora i Farver

Som noget helt nyt har Politikens forlag udgivet en malebog med udvalgte blomster fra de gamle blomster- og havebøger.

Her får du mulighed for at tage lidt fritid og farvelægge de 40 botaniske plancher. Arkene kan tages ud af bogen, så du har nemmere ved at arbejde med dem. Eksempelvis er det praktisk hvis du ønsker at bruge akvarelfarver eller lignende.

Du bestemmer selv, du kan også benytte farveblyanter eller tuscher.

Se den flotte malebog her

 

Andre bøger om havens blomster og planter

Danmarks flora - bog

Danmarks flora – efter voksested

En opdateret fotografisk flora fra 2012. Bogen er opdelt efter de vilde planters naturlige voksesteder. Læs desuden om de 11 plantesamfund der danner grundlag for bogen.

De 50-100 mest udbredte planter for hvert plantesamfund vises i en oversigt efter beskrivelsen af hvert samfund. Se bl.a. også urter, græsser, træer og buske.

Anden halvdel af bogen består af et genkendeligt opslagsværk. Her er beskrevet næsten 500 arter. I artsbeskrivelserne er der desuden lagt vægt på at beskrive de planternes særlige tilpasningsstrategier.

Læs mere og køb bogen hos Saxo

 

 

Økologiens have - bogØkologisk have

Bog om selvforsyning til husbehov udarbejdet af Sølva Falgren og Jens Juhl. God gennemgang af hvordan du kommer igang med økologisk dyrkning af køkkenhaven.

Læs mere og køb om bogen 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *