Her er de bedste steder at svømme ved stranden i havvand i Danmark om sommeren

Her er de bedste steder at svømme ved stranden i havvand i Danmark om sommeren

Du er måske en rigtig friluftshaj. Du elsker natur og komme ud i den og søger måske rigtigt at prøve kræfter med den danske natur. Nemlig med svømning i åbent vand.

Det er der rig mulighed for i Danmark, og i denne lille guide skla vi komme ind på nogle af de steder, som er helt oplagte til netop det formål.

Første punkt og sted er limfjorden. Limfjorden er nok en af de mest optimale steder at svømme i åbent vand i Danmark. Først og fremmest fordi bølgerne er minimale til ikke eksisterende inde i Limfjorden. Derudover har du samtidig en langt række fredede områder ift. både fiskeri og vandsport. Det gør, at du sikkert og alene kan nyde en dejlig kølig svømmetur i det danske ’farvand’ eller ’indlandsvand’ som det jo så egentligt er. Bor du ikke så langt nordpå eller på én af vores 2 store øer, så findes der andre steder.

Der er selvfølgelig også en langt række muligheder, for at gøre det med andre, så du er sikker på det både er trygt og socialt når du stikker træerne i vandet. Jeg elsker selv det sociale, hvilket også er grunden til, at jeg startede siden Rygcrawl.dk, som forhåbentligt forener flere entusiaster ét sted.

Nogle af de arrangementer der foregår er blandt andet Herning openwater på fuglsang sø. Det er et rigtigt hyggeligt lille open water løb, som løber af stablen den første juni i år (2018). Ligeledes foregår der i i Vigen Strandpark i Roskilde (4000) et mere professionelt løb. Faktisk DM på distancen 5 km. Her vil dog ligeledes være plads til at amatører også kan gøre sig.

Afslutningsvist findes der også et svømme løb i åbent vand, som nok er lidt anderledes end, hvad du havde forventet af svømning ved ”en strand”. Det er Open Water løbet på Gudenåen. Her starter deltagerne i Randers Syd Øst delen og svømmer med strømmen langs Gudenåen i forskellige distancer. Det foregår den 23. juni også i år (2018).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *