Det er højsæson for bålmad i naturen. Vi har også selv nydt godt at varmen fra bålet her i efterårs- og vintertiden.
Det er udemærket at være udendørs selvom det er koldt, så længe aktiviteten bringer lidt varme. Bevægelse og bål er en god kombination, da både børn og voksne fint kan holde varmen på trods af vejret.
Uanset om du tilbereder din mad over bål, trangia eller andre varmeformer, så er det en super hyggelig aktivitet, som passer godt til hjørnet i haven – eller en tur i skoven.
Vi har haft stor glæde af tallerkner fra “Light My Fire” som er nemt at have med i rygsækken og desuden tåler opvaskemaskine, når vi kommer indenfor igen. De velkendte “sporks” fungerer rigtig godt som kombination af både en ske, kniv og gaffel.
Se sættene med skåle, bokse og bestik her
Retter der er gode på bålet
Når I skal lave mad ude i naturen, så sørg for at være forberedt hjemmefra. Udvælg med fordel en ret der er enkel og ikke kræver så meget andet end at komme over bålet og blive varm.
På nettet findes der utallige opskrifter på bålmad. Som snack kan I også lave de velkendte bålretter snobrød og popcorn, som begge kræver lidt ekstra-udstyr. En gryde eller et net til popcornene vil være et must – og en kniv så I kan snitte snobrødspinde er et sikkert hit.
Andre retter kan laves nemt ved at indpakke råvarerne i sølvpapir. Her kræves ikke engang en grillrist. Så her bliver det ikke nemmere.
Mere avanceret er supper og gryderetter, som kræver både væske og en gryde. Her kan jeg klart anbefale svensk pølseret, som er usansynligt god over bål.
Sig til hvis du har andre tips og tricks til madlavning i haven eller på turen.
Nyt grej
Jeg har længe brugt mit Bonfire-sæt til bålmaden, men nu har jeg fået øje på en anden spiller på markedet, som laver nogle lækre produkter. Petromax hedder de – og mange af produkterne er af støbejern.
Se Petromax her