Skærehaven – altid friske blomster

Skærehaven – altid friske blomster

Elsker du at have blomster stående i hjemmet? Kunne du tænke dig en konstant forsyning af smukke, friske blomster? Og bor du i hus med dertilhørende have? Så kunne en idé være, at du anlægger dig en skærehave. En skærehave er en have, som består af blomster egnet til beskæring, og for en blomsterentusiast, må dette siges at være en sand drøm.

Selv om det ikke længere er så dyrt at købe blomster hos blomsterhandlere, og selv om man nemt og hurtigt kan bestille blomster online, så er der bare noget fantastisk ved at træde ud i en have og selv plukke sine blomster. Er du tændt ved ideen om en skærehave, kan du med fordel læse videre neden for. Her kan du nemlig læse, hvilke overvejelser du skal gøre, så du får et resultat, du bliver glad for i længden.

Giv dine blomster tilstrækkeligt sol og læ

Langt de fleste blomster beregnet til at blive plantet i en skærehave har det bedst med masser af sollys. Danmark er dog et land med masser af blæst, og for megen blæst kan afholde blomsterne fra at vokse sig store og flotte. Derfor bør du sørge for, at dine blomster bliver plantet et sted i haven, som er solåbent, men som samtidig kan give lidt læ for den hårdeste vind.

Sørg for dine blomster bliver plantet på et solidt grundlag

De fleste blomster er temmelig fleksible og kan derfor vokse i mange forskellige jordtyper. For at dyrke de smukkeste blomster må du dog sørge for, at du tilpasser jorden, så blomsterne får de bedste vilkår. Er jorden i din have en smule tung og leret, kan du udjævne den med sand og kompost. Er jorden lidt for sandet, kan du give den lidt kompost. Dette gør, at jorden bedre kan holde på vand og vigtige næringsstoffer.

Gør dig nogle tanker om, hvilke blomster du vil dyrke

Denne del af arbejdet er helt klart sjovest. Her skal du tænke over, hvilke blomster du gerne vil dyrke i skærehaven. Det er nemt nok at finde på flotte blomsterarter, men du må også tage højde for, at ikke alle blomster springer ud samtidig. Nogle blomster blomstrer næsten helårligt, mens andre er sæsonprægede, hvorfor du kun kan nyde dem for en kort stund.

Plant blomsterne, så de har plads til at vokse sig store og flotte

Når du skal til at plante blomsterne, skal du huske, at du ikke må plante dem for tæt på hinanden. Planterne du dem for tæt på hinanden, kan de ikke udvikle. Kan de ikke det, kan du skyde en hvid pind efter skønne blomster – i stedet vil du ende med små skrøbelige planter uden blomster.

Er uheldet sket, og du er kommet til at så frøene eller plante blomsterløgene lidt for tæt på hinanden, er der stadig håb endnu. Her skal du tage arbejdshandskerne på og tynde ud i beplantningen. Ved at gøre dette giver du stadig nogle af blomsterne mulighed for at udvikle sig. Dette kræver nogle ofre, men i det mindste vil dit arbejde ikke være forgæves.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *