Årets julegave til havenørden

Årets julegave til havenørden

Okay indrømmet vi kommer ikke så meget ud i haven her i kulden. Det seneste jeg gjorde var at smække nogle planter hurtigt i jorden inden sneen kom. Men det var for kold til at jeg blev ret længe derude.

Når vi ikke er ude, går tiden alligevel med lidt haverelaterede ting. Vi planlægger lidt omorganisering i haven, men det bliver først til foråret vi tager spadestik til det.

Nu nærmer julen sig dog, og vi har et par forslag til ønskelisten for havenørder. Et par af dem kan endda bruges indendørs. På min liste er der i år en dypkoger, sanghæfter til jul og et par seler. Så spændende blev det.

Nr. 1: Malebog med havemotiver

MalebogIgen, det er koldt udenfor. Så en havestund indendørs er ikke en dum idé. De sidste år er der kommet mange nye malebøger til, og flere af dem har natur eller havemotiver. “Den Hemmelige Have” er et godt eksempel på en af de blomstrede bøger.

Fat farvepennen og farvelæg blomsterne i de farver du ønsker. Det er rå-dyrket havehygge, i varmen.

Se malebøger hos Novia

 

SommerfugleNr. 2: Plakat med sommerfugle

Der findes utallige plakater med natur- og havemotiver. Du kan få sommerfugle, fisk, blomster, svampe og alle mulige andre smukke væsner. Det pynter rigtig godt indendørs og giver lidt læring til store og små, som i hverdagen kan læse lidt op på de forskellige arters navne og udseende.

 

 

 

 

Nr. 3: En god havebog

I år står der en bog om dyrkning i drivhus på min liste. Der er rigtig mange gode havebøger. Både nye og gamle bøger er et must i have-ejerens bogsamling. Flora i farver er f.eks. stadig i høj kurs hos mange.

 

 

 

 

 

Nr. 4: Høreværn med bluetooth

Måske en anelse high-tech ift. at det er en haveliste, men det er altså bare en god idé at passe på ørene. I løbet af året bruger vi mange maskiner i haven og de skal helst ikke ødelægge vores hørelse. Til gengæld kan man med disse høreværn både passe på hørelsen og samtidig høre en god lydbog, en podcast eller bare noget god musik.

 

Fjällräven Eco-Shell

Nr. 5: Fjällräven tøj til friluftsliv

I alt slags vejr er det havetid, men det hjælper lidt ekstra hvis påklædningen er den rette. Jeg har længe kigget på Fjallravens jakker – særligt deres Eco-Shell, som bare ser ud til at være utrolig behagelig til tiden i haven. Eller en gåtur i naturen. Der er mange gode lommer og et materiale der giver en god temperatur i det omskiftelige danske vejr.

Jakker og trøjer her

Har du andre gode bud på årets julegave? Så skriv gerne til os eller kommenter nederst.

 

Martin

Martin arbejder til dagligt i bygge- og anlægsbranchen, hvor han igennem flere år har hjulpet både private og professionelle med store og små have- og anlægsprojekter. Han er også lidt af en gør-det-selv mand, som elsker at istandsætte og arbejde i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *