5 forslag til sjove lege i haven for børn og voksne

5 forslag til sjove lege i haven for børn og voksne

Når solen begynder at titte frem fra skyerne og varmen begynder at fylde luften, så er det tid til at komme ud. Det er især i de varme måneder, at vi begynder at bevæge os uden for, og så skal der ske noget. Man kan få mange timer til at gå i haven med sol og leg, og det er der en grund til. Der findes nemlig et væld af sjove lege, man kan bruge timerne i haven på.

Nu tænker du måske, at det at lege er noget for børn, men der findes masser af aktiviteter, man kan lave i haven – både som barn og voksen. Læs med herunder, hvor vi giver dig 5 gode forslag til sjove lege i haven for børn og vokse.

Kongespil

Dette er et spil, de fleste kender, og det er der en god grund til. Det er et gammelt spil, og det er rigtig god underholdning, uanset hvilken alder man har. Det kan spilles stort set alle steder, og dermed også i haven. Man behøves heller ikke have nogen speciel beklædning på. Spillet handler i store træk om at kaste træpinde efter nogle kegler, og den, der først har væltet alle de andres kegler, har vundet.

Dåsekast

Dette er et klassisk spil, der især kan være sjovt for de yngre. Man kender det fra tivoli, hvor man kan vinde sjove præmier. Det er nemt at spille, og kræver ikke andet end nogle dåser og en bold. Så er det bare at gå i gang, og husk, at de mindre godt må gå helt tæt på.

Kroket

Kroket er et langsomt og hyggeligt spil, der ikke kræver meget energi i de varme temperaturer. Det kan spilles af mange på en gang, da man sagtens kan skifte ud eller spille to og to. Det er et underholdene og kreativt spil, og man kan selv designe sin egen ”bane”.

Stangtennis

Stangtennis er et spil, man kan få flere timer til at gå med. De fleste kender spillet, hvor man står på hver sin side af en stang og slår til en tennisbold, der er forbundet til stangen med en snor. Det er et fysisk udfordrende spil, og kan være godt til at få brændt noget energi af. Det gode ved spillet er, at det ikke kræver meget plads at spille på, og fylder kun en plet på 2-3 meter i diameter.

Frisbee

Dette er også et spil, de fleste kan nikke genkendende til. Man kan sagtens få flere timer til at gå med dette spil også, og de fleste har prøvet at spille det på for eksempel stranden. Man kan dog gøre spillet mere udfordrende ved at folde et tæppe ud på græsplænen, hvor der er en skydeskive på. På den måde skal man forsøge at lande sin frisbee så tæt på midten som muligt og score point herefter. Dette er et underholdene spil, der kan spilles af både børn og voksne.

Har du nogle gode forslag til sjove lege eller spil, som foregår udendørs, så er du meget velkommen til at kommentere dem herunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *